Wild

In Wild volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.  André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen. Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. Bekijk hier de trailer.
Documentaire
80 minuten
Vanaf 6 jaar

Aanvang 13:00 uur – Rabobankzaal

 

Lion

Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Bekijk hier de trailer.

 

Australië / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Biografie
120 minuten
Vanaf 12 jaar


Aanvang 13:00 uur – Popzaal

 

 

Coco

Miguel is een enthousiaste, twaalfjarige jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. Tijdens Día De Los Muertos komt Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Daar ontmoet hij de oudere generatie, leert hij wat zijn plaats binnen de familie is en hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eenvoudige herinnering. Bekijk hier de trailer. 

 

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
109 minuten
Vanaf 6 jaar

Aanvang 15:30 uur – Rabobankzaal

Revolutionary Road

Eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler zijn een jong, aantrekkelijk en veelbelovend stel. Ze hebben twee leuke kinderen en wonen in een welvarende buitenwijk ergens in Connecticut. Maar gelukkig, of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan, April treurt om een gefnuikte carrière als actrice. Ze waren toch voorbestemd om anders te zijn, beter? In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan. In Europa zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen, ver van de oppervlakkige consumptie maatschappij die Amerika in hun ogen is. Hun relatie verzandt echter in eindeloos gekibbel en jaloezie, en een drama lijkt onafwendbaar. Bekijk hier de trailer. 

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
119 minuten
Vanaf 12 jaar

Aanvang 15:30 uur – Popzaal


Ex Machina

Caleb, een 26-jarige programmeur die werkzaam is voor het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Wanneer Caleb echter aankomt op de afgelegen locatie, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij te maken krijgt met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het lichaam van een mooi robotmeisje. Bekijk hier de trailer.

 

Verenigd Koninkrijk
Sciencefiction / Thriller
108 minuten
Vanaf 16 jaar

Aanvang 18:00 uur – Rabobankzaal


Dunkirk

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven. Bekijk hier de trailer.

 

 

Verenigd Koninkrijk / Nederland / Frankrijk / Verenigde Staten
Oorlog / Drama
106 minuten
Vanaf 12 jaar

Aanvang 20:30 uur – Rabobankzaal

 

Loving Vincent

Loving Vincent duikt in het leven en de controversiële dood van Van Gogh. De film bestaat uit de schilderijen van Van Gogh of beeltenissen in de stijl van zijn werk. Met twaalf met de hand geschilderde olieschilderijen per seconde wordt het verhaal verteld. Bekijk hier de trailer.

 

Verenigd Koninkrijk / Polen
Animatie / Biografie
95 minuten
Vanaf 9 jaar

Aanvang 20:30 uur – Popzaal


De Oude IJssel: de rivier die verbindt

Aan de hand van een opa en kleindochter maak je een prachtige tocht langs de rivier die Duitsland met Nederland verbindt: Der Issel of De Oude IJssel. Mooie, intieme beelden van het begin van de loop bij Die Quelle bij Raesfeld. Via het historische kasteel in Anholt komt u in Nederland uit, in Ulft bij de DRU. Daar zie je welke oeroude industrie de rivier destijds mogelijk maakte. De film geeft een goed beeld van de mogelijkheden die de rivier geeft en heeft gegeven: historische kastelen, oeroude industrie, allerlei mogelijkheden op het gebied van ontstpanningen, toerisme en vooral ook veel natuurschoon.

Doorlopend – Foyer

Bob & Edgar

Bob & Edgar is een komische serie rondom de personages Bob en Edgar. Deze twee collega’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en door hun botsende persoonlijkheden komen zij telkens in vervelende situaties terecht. Bob & Edgar is een productie van Bear on the Beach Productions.

Doorlopend – Foyer